O MENI

Gitarist i kompozitor Ivan Kapec aktivno se bavi jazzom i elektroničkom glazbom od 90-ih.

Svirao je u brojnim hrvatskim jazz ansamblima, a 2001. osniva vlastiti trio s kojim snima dva albuma, “Lancun” i “Bava”. Također je osnivač multimedijalne skupine “Trianguli Zona” s kojom je nastupao na brojnim festivalima u zemlji i inozemstvu. Od 2009. vodi sastav  Capisconne , a zajedno s DJ Laboshom autor je projekta “Loop Chamber Music”, a s Borko Rupenom elektro-akustičnog improvise dua “Sonic Diptych”.   EP “Activity”, sastava Capisconne objavljen je za meksičku net etiketu “Breathe Compilation“. Taj album svrstan je među pet najboljih Creative Commons albuma u 2009. Godine 2011. surađuju s rumunjskim etno ansamblom “Anton Pann Band” iz čega je nastao album “Emerging Landscapes”. 

2014 Capisconne objavljuje hvaljeni album “Time traveling”, za koji je opširnu bilješku na CD-u napisao novinar portala “All About Jazz”  John Kelman. Londonski label Dubmission uvrstio je  tri Kapecove  elektronske skladbe  u kompilaciju “Next dubmission”.  Ivanove skladbe, među ostalima, izvodili su  Big Band HRT-a, multiinstrumentalist Ratko Vojtek i Varaždinski komorni orkestar, a napravio je i velik broj skladbi za filmove i umjetničke video instalacije. 

Ivan je nastupao u Hrvatskoj, Sloveniji, Njemačkoj, Švicarskoj, Bosni i Hercegovini, SAD, Češkoj, Turskoj i Italiji.  U posljednje vrijeme  vodi sessione electro-jazza pod nazivom „Sunrise Sessions“ kao novu platformu  za razvoj kreativne scene improvise glazbe u Hrvatskoj. Zajedno s Jankom Novoselićem, s kojim svira u grupi Kozmodrum, pokrenuo je izdavačku kuću Zona Muzika. Ivan je pisao za časopis WAM i  uređivao je temat o glazbi u časopisu Quorum.  Također  uređuje  i radio emisiju „Jazzolovka“ koja promovira novu improvise i jazz glazbu u regiji.